Schapendrijven

Bij WooFFz kunt u leren schapendrijven.

In principe zijn alle rassen die aanleg hebben voor het werken met de schapen welkom. Heeft u geen herdershond maar toch eens benieuwd hoe uw hond het bij de schapen doet? Neem gerust contact op, of doe een proefles mee. Heb je een hond die altijd achter de schapen aan wilt jagen? Dan wordt het tijd deze hond te leren zichzelf te beheersen en respect te hebben voor de schapen en deze niet te zien als prooi. Ook hiervoor kunt u terecht bij WooFFz.

Er zijn 3 manieren voor het werken met de schapen, namelijk de Collective Style, waarbij de herder op afstand de hond een parcours laat lopen met de schapen. Deze manier wordt hoofdzakelijk gedaan met Border Collies. De Traditional Style,  waarbij de herder samen met de hond een parcours loopt met de schapen. De hond heeft als taak de schapen bij te sturen en te zorgen dat de herder niet overhoop gelopen wordt door de schapen. En als 3e Het Grenslopen, Hierbij is het de bedoeling dat  de schapen binnen een bepaald stuk moeten blijven en de hond daar zorg voor moet dragen. De hond is dus feitelijk een bewegende omheining.

Wij werken hoofdzakelijk met de Traditional Style. Daarnaast is er bij WooFFz ook de mogelijkheid je hond het grenslopen eigen te maken.

Voor wie? Bij WooFFz kunt u leren schapendrijven met alle rassen! Per ras/hond word gekeken naar de vaardigheden om zo een aangepast niveau aan te bieden. Wij traninen bij WooFFz enkel recreatief, niet wedstrijdgericht! Wij streven naar een leuke baas/hond relatie zonder druk en of wedstrijdstress! Er kan al gestart worden met trainen vanaf de leeftijd van 6 maanden.

Hoe werken wij? Wij werken op een positieve manier, waarbij de hond als beginner de eerste lessen aangelijnd samen met de baas bij de schapen de nodige commando’s aanleert, respect te hebben voor de schapen, en zelfbeheersing leert bewaren. Als de hond dat beheerst wordt er los gewerkt op commando’s, de baas en schapen lopen dan in de penn en de hond volgt commando’s op van buiten de penn.  Van daaruit wordt er verder gewerkt op de weide en gaan we ons leren verplaatsen over het parcours.

Daarnaast is er bij WooFFz de mogelijkheid, voor ervaren geleiders en ervaren honden, om de weide en de schapen af te huren om zelfstandig te trainen met je hond. Hiervoor dient u ten alle tijden d.m.v. een proefles aan te tonen dat u en de hond ervaring hebben. Het is dan aan de begeleiders van WooFFz te bepalen of u in aanmerking komt om van deze dienst gebruik te maken.

  • Kosten?
  • Proefles van 30 min €25,-, Indien u na de proefles direct een 10-beurtenkaart aanschaft, betaald u €15,- voor de proefles.
  • Losse les van 30 min €25,-
  • 10 beurtenkaart (10 lessen van 30 min) €150,-, bij de aanschaf van een 10-beurtenkaart betaald u dus maar €15,- per les van 30 min ipv €25,-
  • Afhuren weide voor zelftraining €25,- per uur. Om gebruik te maken van deze dienst, dient u altijd eerst uw ervaring te tonen dmv een proefles!

Waar? De lessen vinden plaats op het terrein van “Het Heuvelhof” te Oeselgem. Wij werken enkel op afspraak.